Categorii
Încurajare

De ce familia

Viața este complexă; deci nu e simplă. Se întâmplă multe lucruri. Mulți oameni se luptă cu temeri și îndoieli, se confruntă cu probleme și nu găsesc soluții. 

În această situație, furnizarea serviciilor de sănătate și asigurarea îngrijirii persoanei cu vulnerabilitate psihică este adesea mai mult o chestiune de a REZISTA ÎMPREUNĂ decât de a urmări obiective care ar putea duce la soluții. Nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că furnizorii de asistență medicală joacă un rol important într-un anumit moment, dar în majoritatea cazurilor acest lucru este doar temporar. 

Ca familie, rămâi conectat cu clientul toată viața. Nu este surprinzător că cercetarea și practica indică, de asemenea, în mod clar: cu cât familia este mai implicată, cu atât rezultatul este mai bun. 

A fi prezent în viața celuilalt înseamnă să alegi să rabzi acea problemă ÎMPREUNĂ, chiar dacă nu există nimic de rezolvat.

A fi prezent înseamnă să îți amintești și să reamintești celuilalt că „SUNTEM ÎN ASTA ÎMPREUNĂ”. 

De aceea, este atât de important să îți faci auzită vocea, pentru a participa la reabilitare încă de la început. Pentru că recuperarea este, în cele din urmă, ceea ce se intenționează! Și anume: căutarea unei vieți pline de speranță și de sens, în ciuda vulnerabilităților psihice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s