Fratele meu / Sora mea

…are o tulburare de sănătate mintală.


Fratele sau sora ta are o vulnerabilitate psihologică. Ești convins că este normal să primească toată atenția de la părinți. Poate chiar te ocupi de o parte din îngrijire.

În viața ta se întâmplă lucruri care nu sunt deloc atât de normale. Trebuie să ai grijă de fratele sau sora ta, mergeți împreună la psiholog sau psihiatru, rămâneți singuri când părinții sunt plecați. Uneori nu te simți bine, dar nu vrei să ceri prea multă atenție.

Ai și tu un rol special în procesul de tratament al surorii sau fratelui. Vrei să ajuti, te simți responsabil, îți faci griji pentru viitorul lor. Dar nu uita că situația prezentă afectează și viața ta.

Este bine să înțelegi ce se întâmplă în familia ta și să-ți exprimi toate preocupările și întrebările. De aceea, nu te îndepărta de ceea ce reprezintă viața ta, pentru că și ea merge mai departe.

Multor tineri le este greu să vorbească despre problemele de sănătate mintală, dar nu te ascunde. Vei descoperi că o conversație cu persoana potrivită face uneori minuni.

Așa că scrie-ne!